Pecanje za vreme vanrednog stanja!

Pecanje za vreme vanrednog stanja!

Pecanje za vreme vanrednog stanja je moguće ukoliko se poštuju sva pravila i mere koje je Vlada donela. Pored ovih mera, ljubitelji pecanja, takođe moraju poštovati i sva pravila koja postoje i kad nije vanredna situacija u pitanju.

Za vreme policijskog časa svi treba da smo kod svojih kuća. U to vreme niko ne sme da se nađe pored vode, ukoliko nema posebnu dozvolu.

Ono što svakako jeste lekovito u ovo teže i stresnije vreme jeste svakako boravak pored vode, koja opušta. Tako da,  kad nije policijski čas u toku, dragi ribolovci slobodno pecajte. Izbegavajte javne plaže, kej, šetališta. Priroda i mir su sada ono što nam je najpotrebnije, a ribolovci itekako znaju da iskoriste kvalitetno vreme pored vode.

U tom slučaju poštujte pravila fizičkog distanciranja, kao i to da ne sme biti više ljudi pored vas. Svakako je savet da budete sami, kako biste se skroz opustili i uživali u pecanju i kako ne biste sebe i druge potencijalno ugrozili. Samo policija ima pravo da vas pomeri sa mesta ukoliko procene da ste ugroženi, ako je blizu vas još ljudi. Takođe, službena lica ribočuvari imaju ista ovlašćenja, tako da redovno kontrolišu  i na najmanji vid nepoštovanja ili agresivnog ponašanja zovu policiju.

Ukoliko vas policija zamoli da se udaljite, to ne radi zato što pecate, već zato što se nalazite ili na površini gde nije dozvoljeno zadržavanje ili postoji mogućnost da se na malom prostoru nađe više ljudi.

Apelujemo na sve da poštuju mere Vlade koje su donete, kao i to da se ostane u svojim kućama kada je policijski čas u toku.

Oni koji su ispod 65 godina svakako mogu pecati, pridržavajući se svih donetih mera i sigurno problema neće imati.