Lov ribe udicom na plovak – prvenstvo Vojvodine

Lov ribe udicom na plovak – prvenstvo Vojvodine

Minulog vikenda je na kanalu DTD u Novom Sadu održano Prvenstvo Vojvodine – region Sever, u disciplini lov ribe udicom na plovak, kategorija seniori. Ovogodišnja prvenstva regiona su atipična po tome što je samo jedno kolo u pitanju, te prostora za popravni nije bilo. Prolaz za Prvenstvo Srbije ostvarili su najbolje plasirani takmičari, po unapred utvrđenom ključu. Tako je za region Sever predviđeno ukupno 4 prolaza.

Nadmetanje vojvođanskih takmičara održano je u nedelju, 31. maja, iznad Neoplante, u okviru sektora E sa prošlogodišnjeg 66. Svetskog Prvenstva za nacije. Tada se pecalo po sunčanom vremenu i bez vetra, a lovio se uglavnom cverglan. Nasuprot tome, Prvenstvo Vojvodine je održano u ekstremnim uslovima, uz snažan vetar koji je lomio štekove i umnogome pravim probleme takmičarima. I pored nehumanih uslova, ulov je, u zavisnosti od mesta, bio između 2 i 6 kg što je zadovoljavajuće. Pretežno se lovila krupna deverika uz po koju krupaticu.

Najuspešniji sa ovog takmičenja su:

1.Aleksandar Mihailović – KSR „Ribolovac“ Novi Sad, 1 sek plas. (6,700 kg)

 

2.Dragan Glogovac – KSR „Banat“ Zrenjanin, 1 sek plas. (5,850 kg)

3.Dalibor Holik – KSR „Smuđ 1955“ Crvenka, 1 sek plas. (5,335 kg)

4.Marko Ristić – USR „Ribolovac“ Srpski Miletić, 2 sek plas. (6,065 kg)

 

Još jedna interesantna fotografija: Zvonko Zvekić – KSR „Banat“ Zrenjanin, 3 sek plas. (5,645 kg)

 

Tokom samog takmičenja, ekipa „Ribolovačkih Saveta“ je uradila brojne intervjue, a kao bonus imaćete priliku da saznate gde, kako i na koji način peca naš proslavljeni fudbaler, Albert Nađ.