Tibor Balog – Ribolov kao stil života

Tibor Balog – Ribolov kao stil života

Tibor Balog iz Temerina se više od 27 godina profesionalno bavi ribolovom, pre svega šaranskim ribolovom. On se oseća veoma zadovoljno, jer radi ono što voli. Kako Tibor kaže: „Živim za ribolov i od ribolova!“

Tibor Balog

 

U takmičarskom sportu šaranskog ribolova Tibor Balog je sa svojom ekipom Extra Carp Team više od deset godina. Ekipu sačinjavaju: Tibor Balog (kapiten), njegov sin i drugar.

Njihovo bavljenje ovim sportom sastoji se iz toga da  često odlaze na razna takmičenja šaranskog ribolova, kako po Srbiji, tako i u inostranstvo. Oni su spojili i lepo i korisno – posao i ljubav prema ovom sportu.

Pored toga, bave se i organizacijom takmičenja, veli Tibor: „Malo pecamo, malo organizujemo i tako nam bude lepo!“ Po njegovim rečima šaranski ribolov je u padu. Vodeću poziciju preuzima fider ribolov. Po rečima Tibora, jedan od glavnih razloga zbog čega je sve manje ljudi u šaranskom ribolovu jeste masovan odlazak u inostranstvo, dok kao takođe bitan razlog navodi da kod nas, na žalost, nema dobrih voda za pecanje, kao što je to primer u Evropi i u svetu.

 

Tibor Balog

 

Preferiraju da pecaju u inostranstvu, jer je tamo mnogo veći broj jezera, reka, zatim je mnogo veći broj takmičenja, više se poštuje šaranski ribovov, a takođe se poštuje konkurencija. Uređen je sistem ribolova i sve se svodi na lepo iskustvo i druženje, kao i poštovanje protivničkih ekipa.

Najviše vole da odu do jezera Maconke u Mađarskoj, gde su i najbolje rezultate osvojili. Tu se dva puta godišnje organizuje Euro Kup i tu se sastanu najjače ekipe iz Evrope.