Mladi ribolovci iz Kleka

Mladi ribolovci iz Kleka

Na samo 26km od Novog Sada, a 8 km udaljeno od Bačkog Petrovca posetili smo mesto Gložan, gde se nalazi pravi raj za ljubitelje ribolova MB Oaza. Radi se o turističko – rekreativnom kompleksu koji ćete zavoleti već na prvi pogled.

Jezero koje se nalazi u ovom kompleksu dugačko je 190 m sa obe strane sa po 14 pozicija za pecanje na svakoj strani, znači ukupno 28 mesta. Celom dužinom jezero je pregrađeno na pola, tako da je dužina zabacivanja limitirana na 80 m, što upućuje na korišćenje adekvatne opreme za ribolov. Dubina jezera je skoro svuda ista i kreće se od 2 do 2,3 m. Dno je tvrdo, čisto i nabijeno.

Dozvoljen je ribolov na tri štapa sa po jednom udicom. Oko jezera postoji osvetljenje i elektro priključci koji olakšavaju dozvoljeni ribolov noću. Organizuju se i razna pecaroška nadmetanja.

Šaran i amur su glavne ribe jezera, ali ima dosta i soma, štuke, smuđa, babuške, zimskog manića i linjaka. Za svu upecanu ribu važi pravilo “uhvati i pusti”.

Na ovom prelepom mestu, upoznali smo i mlade ribolovce koji su za Ribolovačke savete dali intervju.

Radi se o veoma ambicioznim mladim ribolovcima – Aleksa Dursun i Matija Milosavljević.

Aleksa Dursun iz Kleka rođen je 2004. godine. Pecanjem se bavi od svoje šeste godine, a ribolov je zavoleo pored svog oca. Najviše voli da peca bucova, i najčešće ovu ribu peca, a po njegovim rečima ova riba je za njega i najatraktivnija. Uglavnom koristi varalice.

Aleksa Dursun

Prvi put je u MB Oazi i definitivno je na njega ovo mesto ostavilo veoma pozitivan utisak i nezaboravno iskustvo. Za ovo mesto je čuo od svog kuma i kaže da mu je ovo da sad najlepše mesto  na kojem je pecao. Ovde je i upecao svog prvog šarana teškog oko 4 kg.

Aleksa sa svojim šaranom

Matija Milosavljević iz Kleka ima 16 godina, a njegovi počeci u ribolovu su od njegove pete godine. Na pecanje je prvi put otišao sa dedom i tatom, i od tada ta ljubav prema pecanju postoji. Najviše voli da varaličari. Omiljena riba mu je šaran, iako to nije riba koja ide na varalice. Kao mlađi imao je i svoja prva takmičenja u pecanju kad je u toku manifestacija Dani Kleka.

Matija Milosavljević

Što se tiče ovog mesta, takođe kao i Aleksa je prvi put ovde i sigurno je da će u budućnosti ovde dolaziti što češće je to moguće. Što se tiče uspeha Matije u MB Oazi može da se pohvali somom od 2 kg.

Matija sa svojim somom

Puno uspeha i sreće ovim mladim momcima želimo sa porukom da se što više mladih uključi u ribolov, kako bi svoje slobodno vreme zdravo i kvalitetno ispunili, uz druženje, prirodu, vodu, ribu, baš kao što to čine Aleksa i Matija.